Lær klikkertrening!

Lær klikkertrening!

Vil du lære mer om klikkertrening? Meld deg på Canis sitt gratis onlinekurs!

KLI117_var_s4r9j8_medium

I dette minikurset vil du lære hovedprinsippene for klikkertrening, og forhåpentligvis bli enda mer motivert til å lære enda mer.

I løpet av de neste leksjonene vil du lære det du trenger for å komme i gang med klikkertrening på egen hånd. I denne «oppvarmingsleksjonen» vil vi derimot ikke forklare deg noe som helst om klikkertrening. I stedet ønsker vi å starte kurset med at du får se noen klikkertrente hunder i aksjon, slik at du får et inntrykk av hvordan det kan foregå når du og hunden først har lært det.

  • Det vi vil du skal legge spesielt merke til at hvordan hundene oppfører seg. Du vil se at hundene deltar frivillig i treningen ved å TILBY adferder til treneren (å tilby adferd frivillig er også noe hundene blir flinkere til jo mer du klikkertrener)
  • Du kan også legge merke til hvordan treneren klikker og belønner, og ikke minst hvordan han GRADIS øker vanskelighetsgraden i treningen.
  • Du kan legge merke til at treneren ikke snakker spesielt mye eller maser på hunden for å få den til å gjøre ting, men fokuserer på å markere riktig adferd presist (og lar hunden gjøre mesteparten av jobben selv).
  • Du kan legge merke til at all trening er belønningsbasert. Det er ingen straff når hunden gjør feil. Men samtidig klikker ikke treneren «hva som helst». Hunden får kun klikk + belønning når den gjør det riktige, og ingen klikk + belønning hvis den ikke gjør riktig.
  • Er det andre ting du legger merke til som er forskjellig fra slik du har sett hundetrening gjort før…?

Hvis du synes dette ser morsomt ut, kan du glede deg til resten av leksjonene – for der vil du lære å trene på akkurat denne måten. Ikke bry deg om du ikke forstår alle begrepene eller alt som skjer i filmene nedenfor. Etter den siste leksjonen vil du forstå veldig mye mer!

Film nr. 1: Innlæring av utgangsstilling med valp

Film nr. 2: Trening på neseprøve (lydighetsøvelse)

Film nr. 3: Lære hunden å rulle seg inn i et teppe (triks)

Film nr. 4: Hente brus i kjøleskapet (se hele innlæringen i leksjon 9)

Film nr 5: Klikkertrening av hest

Klikkertrening er sannsynligvis den beste metoden for å få maksimalt ut av din hunds potensiale. Men det er med klikkertrening som med alt annet – du som trener må lære det skikkelig først. Og i de neste leksjonene gir vi deg en veldig god innføring i klikkertrening slik at du kan komme i gang med treningen på egen hånd.

Vil du se resten av leksjonene? Du har du to valg:

  • 1. Vil du ha kurset gratis med kun tekst uten video? Da kan du melde deg på kurset ved å skrive inn emailadressen din i feltet helt nederst til høyre på denne siden. Du vil da få tilsendt en leksjon pr. epost hver dag den neste uken.
  • 2. Vil du se resten av leksjonene MED video? Da kan du bestille abonnement på hundetidsskriftet Canis, så får du tilgang til alle leksjonene med video med en gang. Og ikke minst får du som Canis-abonnent tidsskriftet tilsendt i postkassen din 6 ganger i året – hver utgave med mange interessante artikler om klikkertrening og annen belønningsbasert hundetrening!

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis her, og få tilgang til videokurset i klikkertrening med en gang! (du får linken til leksjonene på neste side med en gang du har bestilt). 

Lykke til med klikkertreningen! Og husk at hvis du ønsker hjelp til treningen i praksis, er du alltid velkommen til et kurs i regi av Canis Hundeskole!


 

Om forfatterne

Introkurset i klikkertrening er laget av Canis-gründerne Morten Egtvedt og Cecilie Køste, hovedinstruktører for Canis Hundeskole og forfattere av bøkene